Skip to Content

Wat is Batteliek

Kerk

Batteliek is een Mechelse microbrouwerij, microstokerij en limonaderij in een voormalige kerk.

Het is een wonderlijke plek waar alchemie en industrie verweven raakten. Laat je zintuigen prikkelen door de experimentele keuken en dranken, waarin nieuwe smaken proefondervindelijk ontstaan.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je zelf de handen in de ketels steken? Dan kan je een ginworkshop volgen.

Ook om even helemaal niks te doen, ben je aan het juiste adres. Het open interieur is doorspekt met knusse zetels en rustige plekjes. Ontspannen, elkaar ontmoeten en je laten verwonderen: het kan allemaal in Batteliek.

Een tafel om iets te eten reserveer je online. Voor meer info mail je naar batteliek@hetanker.be.

BAT Illu toast

Microbrouwerij en -stokerij

Batteliek is een brouwerij, stokerij en limonaderij onder één culinair dak.

Batteliek 011

Je proeft de dranken die op tafel komen terwijl onze ketels borrelen. De huisgemaakte bieren, spirits en limonades van Batteliek worden aangevuld met een selectie dranken van bij onze vrienden. Wil je meer dan alleen proeven en zien? Bekijk dan zeker de bierbrouw- en stookworkshops eens!

BAT Illu ketel

Leer combineren

In Batteliek ontdek je dat een bittere drank kan passen bij een zoet gerecht.

Proeven

Batteliek is een smeltkroes van smaakontdekkingen en avontuurlijke combinaties. Elk seizoen leer je andere bieren, spirits & limonades kennen. Die combineer je volgens jouw goesting met exotische streekgerechten. Ongekende smaken, een ouwe getrouwe of iets daartussen. Jij staat aan het roer van je wonderreis.

Ieder zijn goesting

In de restobar is de klant koning, keizer, baron en admiraal.

Batteliek 31

Grote honger of een snelle hap? Jij kiest of je gerecht als small, medium of large portie op tafel komt. En omdat je niet elke dag even veel dorst hebt, kan je ook de grootte van je drankje kiezen. Een eigenste proeverijset? Bij Batteliek wordt jouw culinaire ‘cocktail’ op maat geserveerd, van de vroege middag tot de late avond.

BAT Illu koppel

Brouw- en stookworkshops

Dompel jezelf onder in kookketels en brouw­recepturen.

Kom meedraaien in de productie van een bier of elixir. Onze ketels hebben geen geheimen voor jou. Kijk in de kalender voor jouw bierbrouwworkshop of stookworkshop op maat.

BAT Illu mixing