Skip to Content

Recept

Verfrissende Pompelmoes-Venkel salade

Dit frisse slaatje combineert de zure, bittere toetsen van pompelmoes met de pittige smaak van venkel en het kruidige aroma van rucola. Perfect als bijgerecht of lichte lunch.

IMG 9627

Ingrediënten

  • 2 el Batteliek Pompelmoes-Hop siroop
  • 1 tl mosterd
  • 5 cl hazelnootolie (mag ook een neutrale olie zijn)
  • peper en zout
  • 1 pompelmoes
  • 100 g rucola
  • 1 venkel (inclusief het loof)
  • 1/2 rode uit
  • 50 g hazelnoten
  • optioneel: yoghurt
IMG 9619

Bereidingswijze

  1. Mix de Pompelmoes-Hop-siroop, mosterd en olie samen in een grote kom.
  2. Snipper het loof van de venkel fijn en voeg dit toe aan de vinaigrette. Kruid af met peper en zout.
  3. Snijd de venkel in dunne sliertjes en laat deze vooraf even weken in de vinaigrette om ze wat zachter te maken.
  4. Pel de pompelmoes en snijd de partjes in stukjes. Verwijder het vliesje, want dit kan een bittere nasmaak geven.
  5. Snij de rode ui in dunne ringen en hak de hazelnoten grof.
  6. Voeg de pompelmoes, rode uit en hazelnoten toe aan de kom en meng alles kort voor het opdienen.
  7. Serveer het slaatje op een bedje van rucola en werk af met enkele lepeltjes vinaigrette.
    Optioneel: Lepel er wat yoghurt over voor een frisse toets.