Ingrediënten
- 2 el Batteliek Pompelmoes-Hop siroop
- 1 tl mosterd
- 5 cl hazelnootolie (mag ook een neutrale olie zijn)
- peper en zout
- 1 pompelmoes
- 100 g rucola
- 1 venkel (inclusief het loof)
- 1/2 rode uit
- 50 g hazelnoten
- optioneel: yoghurt
Bereidingswijze
- Mix de Pompelmoes-Hop-siroop, mosterd en olie samen in een grote kom.
- Snipper het loof van de venkel fijn en voeg dit toe aan de vinaigrette. Kruid af met peper en zout.
- Snijd de venkel in dunne sliertjes en laat deze vooraf even weken in de vinaigrette om ze wat zachter te maken.
- Pel de pompelmoes en snijd de partjes in stukjes. Verwijder het vliesje, want dit kan een bittere nasmaak geven.
- Snij de rode ui in dunne ringen en hak de hazelnoten grof.
- Voeg de pompelmoes, rode uit en hazelnoten toe aan de kom en meng alles kort voor het opdienen.
- Serveer het slaatje op een bedje van rucola en werk af met enkele lepeltjes vinaigrette.
Optioneel: Lepel er wat yoghurt over voor een frisse toets.