Ingrediënten
- 3 el Batteliek Gember-Citroen siroop
- 2 burrata’s
- 400 g aardbeien
- ½ citroen
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- snufje chilivlokken
- Pistachenootjes
- 4 takjes basilicum
- Olijfolie
- Fleur de sel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 185°C. Halveer de grotere aardbeien en leg alle aardbeien in een ovenschaal. Besprenkel met chilivlokken, het sap van een halve citroen, de Gember-Citroen siroop en een scheutje olijfolie. Zet 20 minuten in de oven tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
- Rooster de pistachenootjes in een droge pan tot ze van kleur veranderen en je ze begint te ruiken. Laat even afkoelen en hak ze grof op een snijplank.
- Bestrijk de sneetjes zuurdesembrood met olijfolie en grill ze in een grillpan (of onder de grill) tot ze krokant en goudbruin zijn.
- Hak de basilicumblaadjes fijn.
- Haal de aardbeien uit de oven. Leg op elk bord een bol burrata, schep er de geroosterde aardbeien over. Werk af met de pistachenootjes, gehakte basilicum en een snufje fleur de sel. Lepel tot slot wat van het warme aardbeiensap erover voor extra smaak.