Skip to Content

Recept

Aziatische noedelsoep met gemarineerde rundsreepjes

Een hartverwarmende kom comfort food met de perfecte balans tussen zoet, pittig en umami. Deze Aziatische noedelsoep is rijk aan smaak dankzij een geurige bouillon, malse rundsfilet en een kick van chili-olie. Perfect voor koude dagen of als je gewoon zin hebt in een smaakbom in een kom.

Siroop in ketel0

Ingrediënten

Voor het vlees:

  • 300 g rundsfilet

  • 2 el gembersiroop

  • 3 el sojasaus

  • Snufje chilivlokken

  • 1 el limoensap

  • 1 el olijfolie

Voor de soep:

  • 2 grote sjalotten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 steel selder

  • 1 el tomatenpuree

  • 2 kl (koffielepels) rode currypasta

  • Snufje five spice-kruiden

  • 2 el gember-citroensiroop

  • 2 el sojasaus

  • 1 el limoensap

  • 800 ml runds- of kippenbouillon

  • 1 paksoi

  • Noedels naar keuze (bv. rijstnoedels, udon, eiermie)

Extra:

  • Chili-olie

  • Lente-ui (voor garnering)

Noodles 2

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de gembersiroop, sojasaus, chilivlokken, limoensap, geperste knoflook en olijfolie.
  2. Snijd de rundsfilet in dunne plakjes en meng ze met de marinade. Zet even opzij om te laten intrekken.
  3. Snijd de sjalotten en selder in reepjes. Pers de knoflook. Stoof alles aan in een kookpot met een scheutje olie tot glazig.
  4. Voeg tomatenpuree, currypasta, five spice, gember-citroensiroop en sojasaus toe. Laat kort meebakken tot de geuren vrijkomen.
  5. Giet de bouillon in de pot en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen terwijl je het vlees bakt.
  6. Verhit een pan op hoog vuur en bak de gemarineerde rundsreepjes kort aan tot mooi gekaramelliseerd en gaar.
  7. Snijd de paksoi grof. Kook de noedels volgens de verpakking. Verdeel de noedels over soepkommen, voeg de paksoi toe en schenk de hete soep erover.
  8. Werk af met de gebakken rundsreepjes, gesneden lente-ui en een flinke drizzle chili-olie.