Ingrediënten
Voor het vlees:
-
300 g rundsfilet
-
2 el gembersiroop
-
3 el sojasaus
-
Snufje chilivlokken
-
1 el limoensap
-
1 el olijfolie
Voor de soep:
-
2 grote sjalotten
-
2 teentjes knoflook
-
1 steel selder
-
1 el tomatenpuree
-
2 kl (koffielepels) rode currypasta
-
Snufje five spice-kruiden
-
2 el gember-citroensiroop
-
2 el sojasaus
-
1 el limoensap
-
800 ml runds- of kippenbouillon
-
1 paksoi
-
Noedels naar keuze (bv. rijstnoedels, udon, eiermie)
Extra:
-
Chili-olie
-
Lente-ui (voor garnering)
Bereidingswijze
- Meng in een kom de gembersiroop, sojasaus, chilivlokken, limoensap, geperste knoflook en olijfolie.
- Snijd de rundsfilet in dunne plakjes en meng ze met de marinade. Zet even opzij om te laten intrekken.
- Snijd de sjalotten en selder in reepjes. Pers de knoflook. Stoof alles aan in een kookpot met een scheutje olie tot glazig.
- Voeg tomatenpuree, currypasta, five spice, gember-citroensiroop en sojasaus toe. Laat kort meebakken tot de geuren vrijkomen.
- Giet de bouillon in de pot en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen terwijl je het vlees bakt.
- Verhit een pan op hoog vuur en bak de gemarineerde rundsreepjes kort aan tot mooi gekaramelliseerd en gaar.
- Snijd de paksoi grof. Kook de noedels volgens de verpakking. Verdeel de noedels over soepkommen, voeg de paksoi toe en schenk de hete soep erover.
- Werk af met de gebakken rundsreepjes, gesneden lente-ui en een flinke drizzle chili-olie.